Aluehallitus aloitti käytännön työn

maalis 11, 2022

Aluehallitus aloitti käytännön työn

Pirkanmaan hyvinvointialueen hallitus kokoontui ensimmäistä kertaa torstaina 10.3. Olemme kaikki uuden äärellä eli osa kokouksesta sujui tulevia käytännön asioita ja aikatauluja yhdessä ihmetellessä. On selvää, että koko valtuusto tarvitsee vielä paljon lisätietoa siitä, mitä kaikkea on tarpeen tehdä tämän vuoden aikana, jotta uusi alue onnistuu hoitamaan ensi vuoden vaihteessa sujuvasti palvelujen ja henkilökunnan siirtymisen.

Yksi olennainen asia alueen käynnistämisessä on tietenkin johtajan rekryn avaaminen. Suomen suurimman hyvinvointialueen johtajan paikka on nyt siis auki! Itseäni ainakin jännittää, millaisia hakijoita saamme. Toivottavasti paikkaa hakee monipuolinen joukko ihmisiä, joilla on näkemystä sekä kokemusta johtamisesta että sosiaali- ja terveyspalvelujen parantamisesta. Johtaja pyritään valitsemaan suhteellisen nopeasti, jotta hän voi olla mahdollisimman laajasti mukana tämän vuoden valmistelutyössä. Liiallista kiirettä ei silti pidetä, jotta hakijoiden osaamisesta saadaan riittävän monipuolinen käsitys ja kaikki valtuustoryhmät pääsevät mukaan prosessiin. Lopullisen valinnan tekee valtuusto.

Valtuustoryhmien toiminnan kannalta olennaista oli myös tehdä päätös valtuustoryhmien tukemisen kriteereistä. Olen tyytyväinen siihen, että kriteereissä näkyy selvästi valtuuston toiminnasta viestiminen ja alueen asukkaille järjestettävät tilaisuudet. Valtuustoryhmät ovat osaltaan edistämässä demokratiaa ja päätöksenteon avoimuutta Pirkanmaalla. Aluevaalien äänestysprosentti jäi matalaksi ja jo ennen vaaleja oli selvää, että äänestäjät eivät hahmota, mistä uusissa hyvinvointialueissa on kyse. Siksi viestintä ja alueen asukkaiden tapaaminen on nyt erityisen tärkeää. Itse korostin kokouksessa lisäksi sitä, että tilaisuuksien ja toiminnan tulisi tapahtua koko Pirkanmaan alueella.

Paljon tekemistä on edessä, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle!
– Aluehallituksen jäsen Olga Haapa-aho