Ennaltaehkäisy tärkeää eriarvoistumisen ja syrjäytymisen pysäyttämisessä

marras 28, 2018

Sonja Koto, 33-vuotias lääkäri ja kaupunginvaltuutettu Kangasalta, on valittu Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalla. Kuntavaaleissa suuren äänimäärän kerännyt Koto on Kangasalan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja. Hän on myös Pirkanmaan Vihreiden hallituksen jäsen ja Kangasalan Vihreiden varapuheenjohtaja.

Koto on perusterveydenhuollon asiantuntija ja puolestapuhuja.
”Terveyskeskuksissa tehdään pienillä resursseilla arvokasta työtä. Tutkimusten mukaan Suomen terveydenhuolto on laadukasta ja kustannustehokasta, mutta hoitoon pääsyn suhteen ihmiset ovat varsin eriarvoisessa asemassa.”
Terveyserojen kasvu onkin Kotoa huolestuttava ilmiö. Hän korostaa ennaltaehkäisyn tärkeyttä ja työtä monella eri rintamalla eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Kahden pienen lapsen äitinä Koto kokee työelämän tasa-arvon ja perhevapaauudistuksen tärkeinä. Tasa-arvoa on parannettava ja vapaita jaettava vanhempien kesken tasaisemmin.
”On sekä lasten että vanhempien etu, että isät osallistuvat yhä enemmän lasten kasvatukseen ja hoitoon.”

Tällä hetkellä ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin kohtalonkysymys. Toimia ilmaston lämpenemisen estämiseksi tarvitaan pikaisesti ja Koto on valinnut toiminnan tien ahdistuksen sijaan.
”Haluan, että lapsemme ja lapsenlapsemmekin pääsevät nauttimaan tästä kauniista planeetasta.”

Tutustu Sonjan ajatuksiin täällä: https://www.facebook.com/sonjakoto/