Lämpöä. Välittämistä. Toimintaa – Pirkanmaan Vihreiden ehdokaslista on nyt täynnä!

helmi 22, 2019

Pirkanmaan Vihreiden ehdokaslistalla on nyt 19 vihreää ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin. Viimeisimpänä nimetty ehdokas Hilu Toivonen-Alastalo on 52-vuotias toiminnanjohtaja Akaasta. Hilu liittyi Vihreisiin Pekka Haaviston ensimmäisen presidenttikampanjan myötä ja on sittemmin toiminut Etelä-Pirkanmaan Vihreiden (ent. Akaan Vihreät) puheenjohtajana (2013-2016) ja varapuheenjohtajana (2017-) ja Pirkanmaan Vihreiden varapuheenjohtajana (2015-2016). Hilu on elinvoimalautakunnan jäsen, valtuuston varajäsen ja valtuustoryhmän sihteeri.

Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnanjohtajana Hilu on lasten ja nuorten harrastustoiminnan ytimessä. ”Kaikilla lapsilla pitää olla mahdollisuus ainakin yhteen harrastukseen perheen varallisuudesta riippumatta. Seuratoiminnassa lapsi pääsee osaksi yhteisöä ja kaikilla on oma tärkeä roolinsa harrastusryhmässä.”

Suomalainen kulttuuri on lähellä Hilun sydäntä. Työn ja harrastusten puolesta hän on ollut yli 30 vuoden ajan edistämässä kansantanssin, kansanmusiikin ja kansanperinteen asemaa toimien mm. Nuorisoseurajärjestössä, karjalaisyhteisöissä ja alan tapahtumissa. Hän on Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen hallituksen jäsen. Kulttuuri luo hyvinvointia ja sen pitäisi olla kaikkien saatavilla.

Hilu taittaa työmatkat Helsinkiin junalla, lyhyemmät matkat hän huristaa säiden salliessa sähköpyörällä. Tampere – Helsinki -radan kohentaminen ja yhteyksien sujuvoittaminen on hänelle ensiarvoisen tärkeää, myös väliasemilla.

Hilu on toiminnan nainen. Kun osa IC-junista lopetti pysähtymästä Toijalan asemalla, hän kutsui kaupunkilaiset mielenosoitukseen. Kun turvapaikanhakijat saapuivat Akaaseen, oli Hilu käynnistämässä vapaaehtoistoimintaa. Kun ilmaston, tasa-arvon tai ihmisoikeuksien edestä marssitaan, on Hilu mukana. ”Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia, että pienillä varpailla on tulevaisuudessakin mahdollisuus juosta nurmikolla ja polskia rantavedessä. Siksi #ilmastovaalit.” kiteyttää Hilu.

Kansalaistoiminnan lisäksi Hilun vapaa-aikaan kuuluvat käsityöt, tuunaaminen, puutarhoiminen, tanssiminen ja Hiluvitkutin –bändi.

Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja Perttu Jussila on erittäin tyytyväinen nimettyihin ehdokkaisiin. ”Ehdokkaita on monipuolisesti ympäri maakuntaa. Lisäksi ehdokkailla on erilaisia taustoja ja erilaista osaamista yhteiskunnan eri osa-alueilta. Näin mahtavan ehdokasjoukon kanssa on hyvä yhdessä lähteä kohti vaalikevättä!”

Lisätiedot:
Perttu Jussila
p. 050 411 8985
perttujussila@gmail.com

#pirkanmaa #vihreät #eduskuntavaalit

Lue lisää Hilun ajatuksia hänen Facebook-sivuiltaan!

 

Kaikki Pirkanmaan löytyvät täältä.