Pekka Pirkanmaalla tiistaina 7.11.

marras 13, 2017

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kävi kiertueella Tampereella tiistaina 7.11.  .

Pekka Haavisto puhui Valtiotieteellisen tiedekunnan luentosarjassa Tampereen yliopistolla aiheena Presidentinvaalikampanja ehdokkaan näkökulmasta.

Luentosarjan puhujana Pekalta kysyttiin myös ajankohtaisista aiheista kuten akuutista kriisistä Myanmarissa eli Rohingo vähemmistön kohtelusta. Pekan kanta on että Rohingo muslimit Myanmarissa ovat paikallisia, eikä heitä saa karkottaa kotoaan. Rohingot ovat asuneet Myanmarissa yli 100 vuotta, joka tekee Myanmarista heidän kotimaansa.

On Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, Haavisto haluaisi että käsiteltäisiin enemmän kansakuntamme syntyä, joka aihe on jäänyt vähälle huomiolle, esimerkiksi aiheita kuten Minna Canth ja naisten tasa-arvo, Cygnaeus ja koulujärjestelmä.

Kuva Puhu Pekalle -tilaisuudesta Tampereen yliopistolla, pääjärjestäjänä Tamyn Vihreä lista. Kuuntelijat saivat esittää mitä tahansa kysymyksiä politiikasta tai elämästä. Osoituksena suosiosta kertoo se että Puhu Pekalle -ohjelma meni vartin yliajalle, koska oli paljon kysymyksiä, ja salissa sai olla hieman suunniteltua pidempään. Pekalle esitetyt kysyjän näköiset kysymykset olivat yleisön mielestä hyviä. Esimerkiksi Maailmantuska Kysymys ja Haaviston vastaus: osallistuminen aktiivisesti ratkaisemiseen auttaa maailmantuska kokemukseen: “Ole osa ratkaisua.” Luento löytyy myös tallenteena Facebookista: https://www.facebook.com/haavisto.pekka/videos/10155871524507140/ .

Luennon jälkeen Pekka kävi Suomalaisessa Kirjakaupassa, häntä haastatteli Karoliina Blackburn aiheena Haaviston juuri ilmestynyt kirja Lipunnosto. Pekka vieraili myös Hiedanrannassa, jota esitteli vihreä kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi, ja  vielä lopuksi Janne Käpylehdon luennolla Aurinkosähköä kotiin, taloyhtiöön ja mökille Pirkkalan lukio Silmussa.