Presidenttiehdokas vieraili Pirkanmaalla

loka 9, 2017

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto oli sunnuntaina kiertueella Turussa, Sastamalassa ja Tampereella. Tampereen ohjelmaan kuuluivat vierailu Tampere-talon Muumimuseossa, kahvittelu vihreiden teltalla Sorsapuistossa ja presidentinvaalikampanjan vapaaehtoisten koulutustilaisuus Artteli-kumppanuusyhdistys ry:n tiloissa Salhojankadulla.

”Muumimuseossa yllättävin näkökohta oli muistutus siitä, että Muumit oheistuotteineen ovat työllistäneet Suomessa tuhansia ja vaikuttaneet paljon Suomi-kuvaan maailmalla”, Haavisto arvioi.

 

”Kampanjatilaisuudet osoittavat, että ihmisillä on halu käydä presidentinvaaleihin liittyvää poliittista keskustelua, vaikka vaaleihin on vielä aikaa. On ollut motivoivaa kiertää ja puhua täysille saleille”, Haavisto toteaa. Saman on huomannut Tampereen Vihreiden toinen puheenjohtaja, Tuomo Pekkanen: ” Haaviston vierailut Tampereella ovat aina todella suosittuja ja odotettuja tilaisuuksia! Säästä huolimatta ihmisiä kiinnosti kuulla mitä Pekalla oli sanottavana, ” Pekkanen sanoo.

Haaviston mukaan kotimaiset kysymykset – työllisyys, hyvä koulutus ja nuorten tilanne – puhuttavat kaikkialla. Vihapuheesta ollaan huolissaan. Ulkopolitiikan kysymyksistä Itämeren turvallisuus, pakolaiskriisin alkusyyt ja ydinaseiden leviäminen nousevat keskusteluissa esiin, Haavisto toteaa.

”Kaikki merkit viittaavat siihen, että presidentinvaalien kampanja-ajasta on odotettavissa intensiivinen ja kansalaisia kiinnostava”, Haavisto summaa.