Ensimmäiset vihreät maakuntavaaliehdokkaat nimetty Pirkanmaalla

maalis 22, 2018

TIEDOTE
22.03.2018

Julkaisuvapaa heti

Ensimmäiset vihreät maakuntavaaliehdokkaat on nimetty Pirkanmaalla. Pirkanmaan Vihreiden yleiskokous nimesi yhteensä 14 ehdokasta seitsemästä kunnasta ympäri Pirkanmaata. Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja Perttu Jussila toteaa vihreiden suhtautuvan erittäin vakavasti joskin myös kriittisesti maakuntauudistukseen: ”Vaikka olemme kriittisiä uudistusta kohtaan, tulee uudistus sekä lähestyvät maakuntavaalit ottaa erittäin vakavasti. Suhtautumisestamme maakuntauudistukseen kertoo jo sekin, kuinka osaavia ja monipuolisia ehdokkaita me voimme nimetä jo tässä vaiheessa – ympäri maakuntaa!”

Tamperelaiset nimetyt ehdokkaat ovat kaupunginvaltuutettuja. Maakuntavaaliehdokkaiksi nimettiin niin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhäll kuin varapuheenjohtaja Olga Haapa-aho. Lisäksi valtuutetuista lähtevät ehdolle sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Väinö Friman, sivistys- ja kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja Matti Helimo, Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela ja maakuntahallituksen toinen varapuheenjohtaja Juhana Suoniemi.

Nokialta maakuntavaaliehdokkaaksi nimettiin kunnanhallituksen jäsen ja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Antti Tomminen. Orivedeltä ehdolle lähtee varavaltuutettu Timo Peltoniemi. Pirkkalasta nimettiin kaksi maakuntavaaliehdokasta: kunnanhallituksen jäsen Arja Rinneaho sekä kunnanvaltuutettu Otto Sovelius. Sastamalasta ehdolla on kaupunginvaltuutettu Eveliina Asikainen. Myös Vesilahdelle nimettiin ehdokas, kunnanvaltuutettu Susanna Suoniemi, ja Ylöjärveltä nimettiin kaksi ehdokasta, valtuustoryhmän puheenjohtaja Jenni Kiiskinen sekä varavaltuutettu Niina Immonen.

”Maakuntavaaleja, etenkin malliaan ensimmäisiä, ei sovi vähätellä”, Jussila linjaa. ”Monet meille vihreille tärkeät palvelut ovat siirtymässä maakuntien hallintaan ja on tärkeää, että niitä järjesteltäessä vihreä ääni kuuluu laajalta ja kovaa.”

Lisää vihreitä maakuntavaaliehdokkaita nimetään Pirkanmaan Vihreiden kevätkokouksessa Nokialla 21.4.

Lisätiedot:
Perttu Jussila, Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja
perttujussila@gmail.com / p. 050 411 8985