Piirin kevätkokouksessa nimettiin maakuntavaaliehdokkaita ja valittiin uusi varapuheenjohtaja

huhti 21, 2018

TIEDOTE 21.4.2018
Julkaisuvapaa heti

Pirkanmaan Vihreiden kevätkokous järjestettiin Nokialla lauantaina 21.4.2018. Kevätkokouksessa nimettiin lisää vihreitä maakuntavaaliehdokkaita Pirkanmaalle sekä valittiin piirijärjestölle uusi varapuheenjohtaja. Lisäksi kevätkokous hyväksyi vuoden 2017 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Maakuntavaaliehdokkaita nimettiin jälleen ympäri Pirkanmaata. Ehdokkaita nimettiin yhteensä 16 Nokialta, Akaasta, Pälkäneeltä kuin Tampereeltakin. Näin ollen vihreitä ehdokkaita on tällä hetkellä yleensä 30 ympäri Pirkanmaata. Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja Perttu Jussila kuvailee ehdokashankinnan olevan hyvässä vauhdissa. ”Ehdokkaita on jo nyt ympäri Pirkanmaata, ja tulevat nimeämiset tulevat vain monipuolistamaan maakunnallista edustusta.”

Nokialaisia maakuntavaaliehdokkaita nimettiin yhteensä seitsemän. Nokialta ehdolle lähtevät Pirkanmaan Vihreiden uusi varapuheenjohtaja Elisa Kivistö-Orjatsalo, vapaa-aikajaoston jäsen ja Verte Oy:n hallituksen jäsen Laura Lehtinen, sivistyslautakunnan jäsen ja Pirkan Opiston jaoksen puheenjohtaja Niina Melkko, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja seutuhallituksen jäsen Piila Paalanen, kaupunginvaltuutettu ja maakuntavaltuuston varajäsen Johanna Peurala, kaupunkikehityslautakunnan jäsen sekä Nokian Jäähalli Oy:n hallituksen jäsen Kaisa Räsänen sekä kaupunginvaltuutettu sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja Anne-Maarit Selinummi. 

Akaasta ehdolle nimettiin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja ja perusturvavaliolautakunnan jäsen Hanni Joronen. Vihreä lista saa täydennystä myös Pälkäneeltä, jossa ehdokkaaksi lähtee tietohallintopäällikkö Harri Pinola. Pirkanmaalaisten vihreiden maakuntavaaliehdokkaiden lista vahvistui myös nuorilla ehdokkailla, sillä ehdolle lähtevät politiikan tutkimuksen opiskelija ja Tampereen vihreiden nuorten Virnun puheenjohtaja Ville Tynkkynen sekä ylioppilas Eerika Merimaa.

Myös tamperelaisten maakuntavaaliehdokkaiden joukko kasvoi. Tampereen vihreiden hallituksesta ehdolle lähtevät yrittäjä Matti Hallamaa ja rakennusmestari Matti Kortteus. Ehdolle lähtevät myös asunto- ja kiinteistölautakunnan jäsen sekä ympäristö- ja rakennusjaoston jäsen Erik Lydén, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen ja Pirkanmaan käräjäoikeuden lautamies Petri Siuro sekä tarkastuslautakunnan jäsen Maarit Takala.

Pirkanmaan Vihreiden varapuheenjohtaja Heli Piirainen jätti eroilmoituksensa aikataulukiireiden takia, joten kevätkokouksessa valittiin myös uusi varapuheenjohtaja. ”Piirijärjestön varapuheenjohtajaksi oli useampi hakija, ja uudesta varapuheenjohtajasta päästiin oikein äänestämään”, kertoo Perttu Jussila. ”Uskon tämän kertovan lähestyvästä vaalisumasta ja siitä, että vihreät ottavat erittäin vakavasti tulevat vaalit – mitkä tahansa vaalit ovatkin tulossa!”

Kevätkokous valitsi uudeksi varapuheenjohtajaksi Elisa Kivistö-Orjatsalon. ”Kiitän kaikkia luottamuksesta! On aivan mahtavaa päästä kehittämään piirijärjestön toimintaa ja oppimaan uutta. Tästä suunnataan uudella innolla kohti maakunta- ja eduskuntavaaleja – lähdetään yhdessä kohti vaalivoittoa!”

 

Lisätiedot:
Perttu Jussila, Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja
perttujussila@gmail.com / p. 050 411 8985