Pirkanmaan vihreä maakuntavaltuustoryhmä aloitti toimintansa!

syys 6, 2021

Pirkanmaan vihreä maakuntavaltuustoryhmä aloitti toimintansa!
Pirkanmaan vihreä maakuntavaltuustoryhmä kokoontui tänään ensimmäistä kertaa. Ryhmä valitsi puheenjohtajaksi Sina Isokallion Kangasalalta ja varapuheenjohtajaksi Ville Hämäläisen Lempäälästä. Muut ryhmän jäsenet ovat maakuntavaltuutetut Kirsi Pelvola (Nokia), Reetta Mathier (Pälkäne),  Hanna Sareila (Tampere), Mirja Salmijärvi (Tampere) ja Matti Helimo (Tampere) sekä maakunnan varavaltuutetut Heidi Pitkänen (Kangasala), Tiina Wesslin (Lempäälä), Kaisa Räsänen (Nokia), Sari Tamminen (Pälkäne),  Brigita Krasniqi (Tampere), Vilma Järvisalo (Tampere) ja Jaakko Stenhäll (Tampere).
Maakuntavaltuuston kokouksessa maakuntahallitukseen valittiin Minna Hölttä Valkeakoskelta ja hänen varajäsenekseen Perttu Jussila Tampereelta. Tarkastuslautakuntaan nimettiin Reetta Mathier ja varajäseneksi Hanna Sareila. Lisäksi kokouksessa vahvistettiin Pirkanmaan vaihemaakuntakaavan vireillepano sekä annettiin vastaus vihreän valtuustoryhmän valtuustoaloitteeseen
Valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Ville Hämäläinen sanoi ryhmän toivoneen vastaukselta ”hieman enemmän kunnianhimoa. Vaikka ilmastonmuutoksen tuomia haasteita on otettu huomioon jo maakuntakaavaa 2040 laadittaessa, olemme varmasti tänäkin kesänä huomanneet, että ilmastonmuutoksen hidastamisen kanssa on kiire, ja siksi meidän on oltava valmiita arvioimaan myös nykyisiä päätöksiä aina uusimman tiedon ja tilannekuvan valossa.

Mitä tulee liikenneratkaisuihin, panostaminen moottoritieväyliin ei välttämättä edistä parhaiten Hiilineutraali Pirkanmaa 2030 -tiekartan tavoitteita. Meiltä ja maailmalta on nimittäin näyttöä, että uudet kaistat ja moottoritiet eivät suinkaan vähennä ruuhkia, vaan tuovat jälleen uudet tullessaan. Samalla emme tue ihmisiä valitsemaan toisenlaisia, kestävämpiä liikkumistapoja”, Hämäläinen sanoi.

Seuraavan kerran maakuntavaltuusto kokoontuu 29.11. klo 10.