Pirkanmaan vihreät esittää ehdokkaita puolueen johtoon

touko 9, 2023

Pirkanmaan vihreät esittää ehdokkaita puolueen johtoon
Pirkanmaan vihreät päätti kevätkokouksessaan lauantaina esittää puolueen varapuheenjohtajiksi Oras Tynkkystä ja Iiris Suomelaa, puoluesihteeriksi Jaakko Mustakalliota sekä puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi Tiina Mikkosta. Kaikki esitetyt ovat tamperelaisia.
Oras Tynkkynen on eduskuntaan tällä kaudella palannut vihreä kansanedustaja ja pitkän linjan kaupunginvaltuutettu. Hän on aiemmin toiminut puolueen varapuheenjohtajana.
Iiris Suomela toimi vihreiden kansanedustajana viime vaalikaudella. Tällä hetkellä hän on kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu sekä Tampereen seudun vihreiden naisten puheenjohtaja. Suomela on toiminut puolueen varapuheenjohtajana viimeiset kaksi vuotta eli hän tavoittelee jatkokautta. Hän sijaisti puolueen puheenjohtaja Maria Ohisaloa tämän vanhempainvapaan aikana.
Jaakko Mustakallio on kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu sekä Tampereen kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja.  Hän oli puolueen varapuheenjohtaja vuosina 2019-21.
Tiina Mikkonen on toinen Tampereen vihreiden kahdesta puheenjohtajasta sekä Tampereen vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja. Mikkonen toimii Tampereella varavaltuutettuna sekä yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtajana.