Pirkanmaan Vihreät esittää Olli-Poika Parviaista Vihreiden puheenjohtajaksi ja Jaakko Mustakalliota varapuheenjohtajaksi

touko 8, 2017

Pirkanmaan Vihreä Liitto ry. päätti syyskokouksessaan esittää Vihreiden puheenjohtajaksi tamperelaista kansanedustaja Olli-Poika Parviaista ja puolueen varapuheenjohtajaksi Vihreiden nuorten nykyistä toista puheenjohtajaa, kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakalliota Tampereelta.

Sekä Parviainen että Mustakallio nostivat puheessaan esiin sen, että haluavat oman kampanjan ohella antaa lisäpotkua myös Pirkanmaalla vihreiden seuraaviin vaaleihin. Puolueen johtopaikalla toimiessaan he uskovat sen näkyvän myös positiivisesti Vihreiden vaalimenestyksessä kotivaalipiirissään.

Tähtäin puheenjohtajakandidaatilla olikin luontevasti jo seuraavissa eduskuntavaaleissa:

– Oli kyse sitten hiilineutraalista yhteiskunnasta, tasa-arvoisesta perhepolitiikasta tai vaikkapa ammatillisen koulutuksen pelastamisesta, sanat on muutettava teoiksi. Meidän on oltava valmiita paitsi tavoittelemaan lisää paikkoja eduskunnassa, myös toimimaan seuraavassa hallituksessa. Se on Suomen etu, Parviainen linjaa.

Vihreiden nuorten näkyvää Rasismi rikoslakiin -kampanjaa tekemässä ollut Mustakallio taas palasi linjapuheessaan tuttuihin teemoihin yhdenvertaisuduen puolesta.

– Elämme muutosten maailmassa, jossa vihaa ja pelkoa lietsotaan ja käytetään valtavirtapolitiikassa polttoaineena. Viha ottaa aina maalitaulukseen “normaalista” poikkeavan. Vihasta kärsivät aina eniten heikoimmassa asemassa olevat.  Vihreiden politiikan yhtenä tärkeimpänä tehtävänä on toimia vihan järkähtämättömänä vastavoimana. Kun viha painaa ihmisiä alaspäin, on meidän nostettava ihmisiä ylöspäin, hän muistuttaa.

Piirin kevätkokouksessa asetetttiin prioriteettijärjestykseen myös hakijat puolueen muihin luottamustehtäviin eli puoluevaltuustoon ja -hallitukseen. Näiden hakijoiden esittelyt tulevat puoluekokouksen alla Vihreiden sivuille. Puoluekokous käydään tänä kesänä Tampereella 17.–18.6.

Piirihallitusta täydennettiin muutamien hallituksen jäsenten eroamisten vuoksi. Hallitukseen valittiin Heli Merimaa (Pälkäne), Sonja Koto (Kangasala), Antti Orava (Akaa), Jenni Kiiskinen (Ylöjärvi) ja Matti Hallamaa (Tampere).

Kevätkokousta ennen vihreät aktiivit ja muut vierailivat Vastedes ry:n ja Vihreä Sastamala ry:n kanssa yhteistyössä järjestetyllä kierroksella Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa sekä vanhan kirjan museo Pukstaavissa.