Vihreät nimesivät Pirkanmaan vaalipiirissä ennätysmäärän kuntavaaliehdokkaita

helmi 28, 2017

TIEDOTE
28.2.2017

Julkaisuvapaa heti

Pirkanmaan kunnissa on kevään kuntavaaleissa ehdolla 323 vihreää ehdokasta. Lukema ylittää vuonna 2008 tehdyn ennätyksen reilusti. Kasvua vuoden 2012 vaaleihin on yli 50 ehdokkaan verran.

Tampereella kaupungille jätettiin odotetusti täysi lista, mutta varsinainen yllätys koettiin Nokialla, missä ehdokkaita on 71. Nokialla vihreiden listalla on lähes kolmasosa kaikista kaupungin kuntavaaliehdokkaista.

Myös Kangasalla ja Akaassa tehtiin ehdokasmäärissä huima nousu viime vaalien lukemista. Listan koko lähes kaksinkertaistui Kangasalla 15 ehdokkaasta 28 ehdokkaaseen ja Akaassa ehdokkaita kertyi kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2012. Viime vaaleissa Akaassa vihreitä ehdokkaita oli viisi ja nyt 16.

”Päätökset, jotka eniten vaikuttavat ihmisten arkeen, tehdään kuntatasolla. Ehdokashankinnan myötä kävi ilmi, että kuntalaisilla on aito huoli lähiympäristöstä, varhaiskasvatuksesta ja koulutusleikkausten myötä myös yhdenvertaisuuden toteutumisesta”, sanoo Pirkamaan Vihreän Liiton varapuheenjohtaja Heli Piirainen.
”Pirkanmaalla nimetyt ehdokkaat ovat yllättäneet vahvalla tahdolla vaikuttaa, ollakseen omalta osaltaan rakentamassa parempaa kotikuntaa. Osoituksena siitä on se, että monessa kunnassa on tuplasti enemmän ehdokkaita kuin edellisissä vaaleissa. Tällä upealla joukolla lähdemme tekemään vaalivoittoa”, Piirainen jatkaa iloisena.

Vihreitä ehdokkaita on kaikkiaan 18 Pirkanmaan kunnassa. Näistä kuntia, joissa ei viime vaaleissa ollut lainkaan vihreitä ehdokkaita ovat Ikaalinen, Ruovesi ja Vesilahti.

Vihreät Pirkanmaan vaalipiirissä ovat jättäneet kuntavaalien ehdokaslistat seuraaviin kuntiin:

Akaa (16 ehdokasta)

Ikaalinen (2 ehdokasta)

Juupajoki (3 ehdokasta)

Hämeenkyrö (5 ehdokasta)

Kangasala (28 ehdokasta)

Lempäälä (15 ehdokasta)

Mänttä-Vilppula (5 ehdokasta)

Nokia (71 ehdokasta)

Orivesi (9 ehdokasta)

Pirkkala (21 ehdokasta)

Pälkäne (4 ehdokasta)

Ruovesi (2 ehdokasta)

Sastamala (12 ehdokasta)

Tampere (100 ehdokasta)

Urjala ( 2 ehdokasta)

Valkeakoski (4 ehdokasta)

Vesilahti (3 ehdokasta)

Ylöjärvi (22 ehdokasta)


Lisätiedot: Heli Piirainen, varapuheenjohtaja
p. 050-435 8136/ heli.piirainen@vihreat.fi

Mari Tuominen, toiminnanjohtajan sijainen
p. 050 499 9105 / mari.tuominen@vihreat.fi