Näin vaikutat

Lähde mukaan toimintaan

Nopeimmin Vihreiden toimintaan pääset mukaan oman yhdistyksesi kautta. Piirin Facebook-sivuja seuraamalla pysyt kärryillä maakunnan yhdistysten tapahtumista. Jos osaat päivittää blogia (tai haluat opetella), voit tarjoutua tuottamaan sisältöä yhdistyksen verkkosivuille tai jopa ylläpitämään verkkosivuja.

Pirkanmaan Vihreät on piirijärjestö, jonka jäseniä ovat Pirkanmaan vaalipiirin alueella toimivat paikallisyhdistykset. Piirihallitus ohjaa Pirkanmaan Vihreiden toimintaa toimintasuunnitelman mukaisesti. Yhdistyksellä on kaksi osa-aikaista työntekijää. 

 

Verkostoidu

Vihreissä tapaa paljon uusia tyyppejä, ja pian huomaatkin, että monilla ihmisillä on lusikkansa monessa eri sopassa samanaikaisesti. Toiminta tempaa mukaansa, mutta saattaa myös uuvuttaa. Voimaa saa puoluetovereista, jotka painivat arjessaan samojen valintojen äärellä. Juttele, tutustu, ystävysty – verkostoidu. Siitä on hyötyä sinulle sekä aatteelle. Puoluetovereita pääsee tapahtumaan joka vuosi puoluekokouksessa ja joka toinen vuosi puoluefestareilla. Vision koulutukset ja muut tapahtumat ovat myös hyviä paikkoja tutustua muihin toimijoihin.

 

Kouluttaudu

Vihreä Sivistysliitto ry on vihreää aatemaailmaa ja elämäntapaa edistävä sivistysjärjestö. Sivistysliitto ylläpitää Opintokeskus Visiota, jonka tarkoituksena on edistää ja toteuttaa kestävää kehitystä, globaalia solidaarisuutta ja moniarvoisuutta aikuiskasvatuksen keinoin.

Visio järjestää vuosittain Vihreä vaikuttaja -kurssin, joka kehittää osallistujia vihreinä poliitikkoina, vihreän aatepohjan asiantuntijoina ja järjestötoimijoina. Kurssista on eniten hyötyä jo jonkin verran Vihreiden toiminnassa mukana olleille. Myös muita mielenkiintoisia kursseja on runsaasti, ja kannattaa seurata myös paikallis- ja piiriyhdistysten tarjontaa.

Sivistysliitto julkaisee myös kirjoja.

 

Kirjoita

Onko sinulla mielessäsi aihe, johon haluaisit puolueen ottavan kantaa? Kirjoita mielipidekirjoitus! Mielipidekirjoitusta voi tarjota joko yksittäisen yhdistyksen kannanotoksi tai lähettää sen lehteen.