Hyvinvointi ja kulttuuri lähellä sydäntä

tammi 21, 2019

Arja Rinneaho on 60-vuotias erityisopettaja. Pirkkalan valtuustossa hän on vaikuttanut vuodesta 2000 ja näihin vuosiin on kuulunut valtuuston varapuheenjohtajuuksia ja perusturvalautakunnan ja vammaisneuvoston jäsenyyksiä. Hän on Pirkkalan kunnanhallituksen jäsen ja viime kuntavaaleissa Pirkkalan vihreiden pormestariehdokas. Hän on vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Näköala sairaanhoitopiirin toimintaan on avautunut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toisen varapuheenjohtajan paikalta.

Hyvinvointi ja kulttuuri ovat lähellä Arjan sydäntä. Arjan tahto on, että sairauksien ja mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyyn kiinnitetään entistä enemmän huomiota ja se näkyy myös päätöksenteossa. Taiteilla ja kulttuuriharrastuksilla on merkitystä ihmisten hyvinvoinnille.

Arja on vapaaehtoistoiminnan työmyyrä. Hän on vuosien varrella ollut perustamassa Pirkkalaan mm. ensimmäistä koululaisten iltapäiväkerhoa, kahden koulun vanhempainyhdistystä, Pirkkalan harrastajateatteri Pirhaa ja historiayhdistys Birckalaiset ry:tä. Yhdessä tekeminen ja yhteisiin asioihin vaikuttaminen on hänelle tärkeää.

Arja liikkuu mielellään luonnossa. Sieni- ja marjametsät ovat hänelle rakkaita, työmatkat taittuvat polkupyörällä. Hän muistuttaa luonnon hyvinvointia edistävästä vaikutuksesta. Siksikin luontoa tulee suojella ja ilmastonmuutosta torjua.

Arja on seurannut huolestuneena yksiulotteista keskustelua maahanmuutosta. Hänelle eri kulttuurit ovat rikkaus. Tämän hän on saanut kokea myös oman tyttärensä kaksikulttuurisessa perheessä.

Seuraa Arjaa Twitterissä!

#pirkanmaa #vihreät #eduskuntavaalit